Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΒΗΜΑ -ΒΗΜΑ πως να κάνουμε μια πανοτουρτίτσα!!!!!

Είναι κάτι που σας το χρωστάω από πέρυσι και φυσικά δεν το ξέχασα.Μετά από την ανάρτηση μια πανότουρτα κι ένα δωράκι
πολλές κοπέλες μου ζήτησαν να δείξω την διαδικασία.Υποσχέθηκα κι εγώ πως θα το κάνω.Μπορεί να το καθυστέρησα αλλά τελικά βρήκα την κατάλληλη στιγμή για να φτιάξω την ανάρτηση.
Βήμα βήμα λοιπόν πως να φτιάξουμε μια πανοτουρτίτσα. Μετά από πολλές δοκιμές και "φτιάξε -χάλασε" με την φίλη μου την Δέσποινα τα καταφέραμε να σας παρουσιάσουμε την διαδικασία.Η τουρτίτσα έγινε για το αγοράκι μιας φίλης μου το καλοκαίρι ,γι αυτό άλλωστε θα δείτε και μαγιό και όλα τα συναφή.
- διαλέγουμε ένα θέμα
-1 η 2 πετσετουλες,
-η 1 η 2 πάνες παιδικές(αν κι εγώ προσωπικά προτιμώ τις πετσέτες,είναι πιο μεγάλες και τυλίγονται πιο εύκολα,ειδικά αν είναι εκείνες με την κουκούλα στην γωνία,σαν κάπες)
-παμπερς,ανάλογα με την ηλικία του παιδιού
-λαστιχάκια για το τύλιγμα
-ρουχάκια αν θέλουμε
-παιχνιδάκια και ότι άλλο επιθυμούμε(σκουφάκια,καλτσάκια κλπ)
     Η τουρτίτσα  μου κόστισε περίπου 50 ευρώ.Ανάλογα με το ποσό που διαθέτουμε αγοράζουμε και τα υλικά μας.Τα βασικά που χρειαζόμαστε είναι τα παμπερς , τα λαστιχάκια,οι κορδέλες και οι πετσετούλες.Το κόστος είναι περίπου 25 ευρώ γι αυτά.

Ξεκινάμε τυλίγοντας τα παμπερς σύμφωνα με τις φωτογραφίες,και τους βάζουμε από ένα λαστιχάκι για να μην ανοίξουν.





Αφού τυλίξουμε αρκετά (μην με ρωτάτε αριθμό,εξαρτάται από το μέγεθος της τούρτας)τα μαζεύουμε όλα μαζί με ένα μεγάλο λαστιχάκι η με κορδέλα και γίνεται αυτό που φαίνεται στην εικόνα.



Κάνουμε δυο τέτοιους κύκλους ,ο ένας μικρότερος από τον άλλο,οι όποιοι θα είναι οι όροφοι της τούρτας. Ο πάνω ο μικρότερος και ο κάτω φυσικά σαν βάση μεγαλύτερος.



Έπειτα παίρνουμε την πετσέτα και την διπλώνουμε ανάλογα με το μέγεθος της.Η δικιά μου ήταν τεράστια και δυσκολεύτηκα λιγάκι να βρω τον τρόπο,έκανα αρκετά πειράματα,αλλά τελικά ορίστε το αποτέλεσμα.


τυλίγουμε τις διπλωμένες  πετσέτες  γυρω από τον κάθε οροφο της τούρτας και δένουμε με κορδέλες. Βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και έτοιμη η τουρτίτσα!!!!



Από εδώ και πέρα είναι θέμα καθαρά επιλογής στολιδιών το τι θα κρεμάσουμε γύρω γύρω.Εδώ έχω πάρει φτυαράκια και κουβαδάκια για την παραλία,μαγιό,καπελάκι,παπουτσάκια θαλάσσης και παιχνιδάκια για την θάλασσα.Τα έδεσα ένα ένα γύρω από την τούρτα με κορδελίτσες.




   Έτοιμο το δωράκι ,το έπιασα και με ένα σελοφάν για να δείχνει πιο εντυπωσιακό και το πήγα στα βαφτίσια. Περιττό να σας πω πως όλοι μας κοιτούσαν και φυσικά η μαμά ακόμη μου τηλεφωνεί και μου μιλαει για το πιο καταπληκτικό και χρήσιμο δωράκι που της έχουν κάνει.
   Τολμήστε το, είναι κάτι πολύ απλό, θέλει βέβαια τον χρόνο του, πολύ εντυπωσιακό και σίγουρα θα αφήσει άφωνους τους παραλήπτες!!!Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την πηγή των προϊόντων και την διαδικασία στείλτε μου μήνυμα.
   Ελπίζω να σας βοήθησα,τα έγραψα όσο πιο αναλυτικά μπορούσα.Καλή επιτυχία σε όσες το προσπαθήσουν.Δεσποινάκι ,ευχαριστώ πολύ πολύ για την φωτογράφηση και για τις συμβουλές γιατί αν δεν ήσουν εσύ δεν θα είχα καταφέρει τίποτα.....

14 σχόλια:

  1. έκανα και εγώ μια πανότουρτα και απόλαυσα την διαδικασία σε κάθε της φάση...άντε με το καλό να πάρεις πολλές πανότουρτες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ ομορφοοο!!μπραβο σου! φαινεται ευκολο.. ααααλλα στην πραξη θα δειξει.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πανέμορφο Λευκοθέα μου!!!!!Σε ποιό παιδάκι δε θα άρεσε;Πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Λευκοθέα κι ευχαριστούμε για τις οδηγίες για ένα τόσο πανέμορφο δωράκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλως σε βρηκα!Πανεμορφη εγινε δεν εχω κανει ποτε!Πολυ κατατοπιστικες οι οδηγιες σου!Θα χαρω να σε δω και στο δικο μου σπιτακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είδα πάνες και νόμισα ακράτειας.Αλήθεια τέτοια τούρτα πότε θα κάνεις;Γιατίίί μόνο τα μωρά έχουν ψυχή;
    Μάλλον θα περιμένουμε να κάνεις γαλλικό μανικιούρ για να κάνεις την επομενη εκπομπή(γιατί είμαι σίγουρη οτι αυτός ήταν ο ανασταλτικός παράγοντας γι αυτήν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντρια...συμφωνω απολυτα...μπορει να θελει χρονο αλλα ειναι τοσο απολαυστικη η διαδικασια...ευχαριστω πολυ...αν και δεν το νομιζω ..συνηθως εγω ειμαι αυτη που τις κανει για τις φιλες μου...δεν πειραζει ομως..δεν πτοουμαι...θα κανω μια για μενα,,,χιχιχιχι
    Μαρια...ειπαμε...φαινεται ευκολο...δεν ειναι δυσκολο απλα εχει διαδικασια και θελει υπομονη...μεχρι να βρεις το κολπακι με το τυλιγμα..μετα ειναι παιχνιδακι...
    Ρενα..πιστεψε με,οι μαμαδες το χαιρονται πιο πολυ απ τα παιδακια τους..χαχαχαχα...δοκιμασε και θα δεις...
    Μαριανα..συμφωνω απολυτα...αλλωστε οτι χειροποιητο ειναι και ομορφο...
    Κικη μου...τι νομισες...μονο εσυ θα μας δινεις πεντανοστιμες συνταγες???Η δικη μου μπορει να μην θελει κατσαρολα αλλα θελει "καλο μαγειρεμα"...χιχιχιχι
    Ευα..καλως ηλθες στο σπιτικο μου...χαιρομαι που σου αρεσε
    Χαρα μου...Χαρουλα μου...θα κρατηθω λοιπον και θα ειμαι πολυ ευγενικη(δεν μου το επιτρεπει η θεση μου σαν μελλουσα μαμα και σαν γιατρος αλλωστε να παραφερθω)...λοιπον...εχουμε και λεμε...το γαλλικο ειναι μονιμο γλυκεια μου απο τοτε που γεννηθηκα...αλλωστε δεν ειναι τυχαιο πως μεγαλωσα με γαλλικα και πιανο...χαχαχαχαχχα ας γελασω γιατι και στα 2 σκραπας ειμαι αλλα δεν πειραζει)....πανες ακρατειας για ποιον καλη μου???Γνωριζεις καποιον-α που θα ειχε αναγκη απο ενα τετοιο δωρακι???Αν ναι πες μου και το εχω ετοιμο για παραδοση αμεσως...χαχαχαχα...αν και νομιζω πως θα χρειαστει για τον αντρα μου μολις αντικρυσει την κορη του ...ημουν καλη ετσι,δεν εχεις να πεις???Μες την γλυκα παρολο που ειχα μια πολυ πολυ δυσκολη μερα...
    Δημιουργια...ειναι οντως χωρις θερμιδες...τρως αφοβα οσο θελεις...χαχαχχαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΛΕΥΚΟΘΕΑ ΜΟΥ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!!!!!
    ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΝΕΣ ΑΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΧΑΡΑ, ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ!!!!!!!!!!
    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΣΥΡΤΑΡΙ!!!!!!!
    ΟΣΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΟΜΑΣΤΕ!!!!!!!!!!!
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ!!!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ καλό....αν και πάνω-κάτω φανταζόμαστε πως γίνεται,σε ευχαριστούμε πολύ που μας έδειξες!!!
    Αλλιώς είναι να το βλέπεις!!!Να είσαι καλά!!!
    Πολλά φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. επέτρεψε μου να σου δώσω αυτό το βραβείο...για τις όμορφες δημιουργίες σου
    http://gastromageies.blogspot.com/2012/01/blog-post_2622.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καλημέρααα..ακόμη ένα βραβείο για σενα
    http://gastromageies.blogspot.com/2012/01/blog-post_28.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σου Λευκοθέα μου!!! Μόλις σε ανακάλυψα από το blog της Αχτίδας...πολύ γουστόζικα τα πράγματα που φτιάχνεις...σου γράφω εδώ γιατί έψαχνα ένα τέτοιο tutorial....πολύ χρήσιμο και σε ευχαριστούμε!!! Φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή