Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Οι χαζονονοί!!!!

  Κοριτσάκια μου καλήμερα !!!Χριστός ανέστη σε όλους μας!!!Πέντε μέρες μετά που επέστρεψα από τις διακοπές του Πάσχα αξιώθηκα να κάνω επιτέλους την ανάρτηση για να σας δείξω πόσο όμορφα πέρασα εκεί που πήγα .
 Φέτος για πρώτη φορά έκανα Πάσχα με το βαφτιστήρι μου που έγινε 6 χρονών!!!Πήγα λοιπόν στην βόρεια Βουλγαρία,σε μια πόλη που κάποτε ήταν πρωτεύουσα της χώρας και ακόμη και τώρα διατηρεί κάτι απ την παλιά της αίγλη...το Βελίκο Τίρνοβο.Όσοι έχετε παει θα ξέρετε πως είναι και όσοι όχι,θα σας το συνιστούσα ανεπιφύλακτα!!!Είναι μια πόλη μαγική,δεν μοιάζει με την υπόλοιπη Βουλγαρία,έχει έναν αέρα μεσαιωνικό,σε ταξιδεύει αλλού...και όταν αυτό το συνδιαζεις με τα βαπτιστηρια σου τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο μαγικά!!!Ο αγαπημένος μου Κριστιάν επέστρεψε από την Μελβούρνη μετά από 5 χρόνια με την μανούλα του και τα 2 νέα μέλη της οικογένειας,τις διδυμουλες μας που επίσης θα βαπτίσουμε εμείς το καλοκαίρι και μου έδωσαν πολύ μεγάλη χαρά που τους είδα και πάλι.Λάτρεψε τον νονό του ,δεν ξεκολλούσε από πάνω του γιατί δεν του  χαλούσε τα χατίρια και έπαιζε συνέχεια μαζί του.Ξετρελάθηκε με την λαμπάδα και ειδικά με το λαμπαδόκουτο και μου είπε πως θα το κρατήσει για πάντα για να κρύβει μεσα τους θησαυρούς του....αχ το πουλάκι μου,τι γλυκό παιδάκι(όταν κοιμάται γιατί όταν είναι ξύπνιος είναι ενα ολόκληρο τερατάκι το γλυκό μου)
στον δρόμο συναντήσαμε το τελευταίο μας χιονάκι για φέτος







η υπέροχη διαδρομή μέσα στα βουνά


ένας χρυσός τρούλος στην ερημιά


ξετρελάθηκε με το ποδηλατάκι που του πήραμε και άρχισε τις γλύκες

τα γενέθλια του Κριστιάν

το μεσαιωνικό κάστρο ,η πρώτη εικόνα με το που φτάνεις στην πόλη

η γέφυρα πριν το κάστρο

η τρίτη είσοδος του κάστρου


θέα από έναν πύργο στο κάστρο

οι χαζονονοί

εγώ και η κουμπαρούλα μου

το καμάρι μου

οι νέες βαπτιστήρες

θέα από το κάστρο

το κάστρο όπως ήταν κάποτε

ο ιππότης









λαμπάδες για την κουμπάρα και την μαμά της

οι λαμπαδες των υπολοιπων

το λαμπαδόκουτο



αυτό που μου έκανε εντύπωση στην Βουλγαρία είναι πως το κάθε χωριουδάκι ,όσο μικρό κι αν είναι ,έχει κάδους ανακύκλωσης γυαλιού ,χαρτιού και αλουμινίου....στην Δράμα δεν έχουμε καν ανακύκλωση για χαρτί


Τα μωράκια μου ήδη μου λείπουν...περιμένω με ανυπομονησία το καλοκαιράκι να μας έρθουν για διακοπές και να τα ξαναδούμε!!!Μέχρι τότε θα βλέπω τις φωτογραφίες και θα τα χαίρομαι.Και του χρόνου εύχομαι να είμαστε μαζί και να είμαστε καλύτερα.

40 σχόλια:

  1. Χρόνια Πολλά και του χρόνου με Υγεία!!
    Πολύ ωραία μέρη αλλά στέκομαι στην ανακύκλωση.Εμείς τους κοροϊδεύουμε κάνοντας τους ξύπνιους, σε πληροφορώ ότι κι εμείς που έχουμε κάδους ανάθεμα κι αν τους χρησιμοποιούμε σωστά όλα μέσα μπαίνουν.Τελικά μας λείπει η "Παιδεία"
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λευκοθέα μου Χρονια πολλά! Να τα χαίρεστε τα βαφτιστήρια σας-είναι κουκλιά!- και πάντα να περνάτε έτσι καλά!
    Οι εικόνες από τη Βουλγαρία ήταν μια έκπληξη, για μένα τουλάχιστον, καθώς οι εικόνα που μας είχαν μεταφέρει κάποιοι φίλοι που την επισκευθηκαν ήταν απογοητευτική.Τώρα μου θύμισε πόλεις και χωριά της κεντρικής Ευρώπης με το μεσαιονικό χρώμα και την πανέμορφη φύση γύρω.
    Και του χρόνου, φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χρονια πολλα φιλη!

    μας ταξιδεψες και εμας με τις υπεροχες φωτογραφιες που μοιραστηκες μαζι μας! :)

    να χαιρεσε το βαπτιστηρι! φιλιαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ξανθη...εγώ να δεις πως χάζεψα μόλις είδα την ανακύκλωση ακόμη και στα πιο μικρά χωριουδάκια...είμαστε άξιοι της μοίρας μας...δυστυχώς...
    @Νίκη...η νότια Βουλγαρία είναι μία πολύ φτωχή περιοχή που οι περισσότεροι κάτοικοι είναι πομάκοι και μουσουλμάνοι οπότε δεν έχει και καθόλου ανάπτυξη...σε αντίθεση με την βόρεια περιοχή της χώρας όπου κατοικούν και αυθεντικοί Βούλγαροι,ανοιχτόχρωμοι με καταγάλανα μάτια και οικονομικά δεν έχει καμία σχέση με την υπόλοιπη χώρα,το ίδιο ισχύει και για τα παράλια όπου η ανάπτυξη είναι απίστευτη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ΕΚΦΡΑΣΟΥ..είναι τόσο μεγάλη η χαρά μου που ήθελα οπωσδήποτε να τα μοιραστώ μαζι σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρονια πολλα! Τελειες φωτο!!! και τα μικρα πανεμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πανεμορφα τοπια λευκοθεα μου!!!και η παρεα σου το ιδιο, μπραβο σας που πηγατε και περασατε τελεια.γι αυτο χαθηκες κυρια μου...ταξιδακι ε?
    φιλια πολλα καλο σ/κ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αληθώς ανέστη γλυκιά μου! χρόνια πολλά! πω πω ομορφιές!! πρέπει να περάσατε πολύ όμορφα! μακάρι να μπορούσαμε να πάμε όλοι! να είσαι καλά! φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπέροχες φωτογραφίες!!Το μέρος μοιάζει πανέμορφο!!Πρέπει να περάσατε καταπληκτικά!!.Αχ και τα βαφτιστήρια τι χαρά μας δίνουν!!!Και του χρόνου καλύτερα λοιπόν να ευχηθώ!!!Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρόνια πολλά Λευκοθέα!
    Μπράβο που περάσατε ωραία με αγαπημένα πρόσωπα που σας λείπουν!!Εύχομαι να τους ξαναδείτε σύντομα και με το καλό η βάφτιση των μικρών!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρόνια πολλά Λευκοθέα!!! Supper το μέρος που πήγατε και τα βαφτιστήρια σου κουκλιά!!! Και του χρόνου!! Όσο για τις λαμπάδες σου μ’ άρεσαν πολύ και το λαμπαδόκουτο καταπληκτικό!!!! Πολύ ωραίο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα Λευκοθέα και χρόνια πολλά. Πανεμορφα όλα. Οι φωτογραφίες μας ταξίδεψαν, η Βουλγαρία μας εξέπληξε ευχάριστα, οι λαμπάδες και το λαμπαδόκουτο super και τα βαπτιστήρια κουκλιά και τα τρία. Και του χρόνου πάλι μαζί να ευχηθώ και ακόμα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. χρονια πολλα Λευκοθεα! πολυ ομορφααα τοπια οντως μας εξεπληξε η βουλγαρια! και του χρονου να εισαστε καλα και να περασετε ακομα καλυτερα ολοι μαζι!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλημερα λευκοθεα μου! χαιρομαι που περασες τοσο ομορφα!!!
    βεβαιως και να λαβεις μερος στο ταξιδιαρικο ημερολογιο!!!με την προυποθεση βεβαια πως εχουν μεινει σελιδες!!! εσυ στειλε μου με μειλ τα στοιχεια σου για να σε βαλω στη λιστα και συντομα θα σου πω στα σιγουρα!!!
    φιλια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χαίρομαι που πέρασες τόσο όμορφα!
    Οι λαμπάδες σου μου άρεσαν πολύ και το λαμπαδόκουτο είναι καταπληκτικό!
    Χρόνια Πολλά και του χρόνου με Υγεία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ...ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΕς ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕς ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΣ ΣΟΥΠΕΡ...ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. και του χρονου να περασεις τοσο καλα.ολοι ωραιοι,νονοι και βαφτηστηρια.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. πραγματικα υπεροχο μερος μου το ελεγες και δεν το πιστευα!!!!!
    οσο για την ανακυκλωση τελικα εμεις εμαστε πισω και οχι αυτοι..............
    οσο για ΤΟΥΣ ΝΟΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΑΑΑΑΑ!!! ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΕΓΩ..................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. συγχωρηστε με που δεν θα απαντησω σε μια μια ξεχωριστα...ειστε πολλες βρε κοριτσια...ευχαριστω πολυ για τα ομορφα σχολια σας...ηταν οντως υπεροχα και να φανταστειτε πως με τις ερασιτεχνικες μου φωτογραφιες χανουν παρα πολυ ολα...το καλοκαιρακι μαλλον θα ξαναπαω...οσοι επιθυμουν μπορουν να ερθουν παρεουλα...φιλια...μαζευω συμμετοχες..χιχιχιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κοντευουμε να τρελαθουμε.....αλλα που θα παει θα συνελθουμε......επειτα απο ωριμη σκεψη και μετα
    απο καποιες συμβουλες που δεχτηκαμε απο πιο ειδικους στο blogging....αποφασισαμε να κρατησουμε
    το πρωτο μας blog και οχι το καινουργιο!!!!
    (Αν δεν τρελαθουμε αυτη τη φορα......δε θα τρελαθουμε ποτεεεεε!!!!!)
    Θελουμε να ευχαριστησουμε απο την καρδια μας οσους.... ετρεξαν να γινουν αναγνωστες μας στο καινουργιο blog ...οσους μοιραστηκαν τον πονο μας .....και οσους μας συμβουλεψαν τι να κανουμε.
    Ζητουμε συγνωμη για την αναστατωση ....αν και αυτο θα επρεπε αυτο να το κανει ο blogger.
    Το συμπερασμα και το διδαγμα για μας και για ολους σας.....ΚΑΝΤΕ BACK UUUUUUP!!!!!!
    Σωστε τις αναρτησεις σας σε ενα δικο σας αρχειο για να εισαστε σιγουροι οτι ολη η δουλεια που κανατε δεν πηγε χαμενη.
    Ηρθε η ωρα να ασχοληθουμε με αυτο που αγαπαμε ....την χειροτεχνια....
    Ευχομαστε η επομενη αναρτηση να αφορα την δημιουργια και οχι τα προβληματα του blogger
    Tελειωνοντας να εκφρασουμε την υποστηριξη μας στο αγαπητο μπλογκο φιλο skroutzako ο οποιος σημερα το πρωι ......εχασε και αυτος το blog του !!!για 2η φορα μαλιστα!!!Ευχομαστε να επανελθει το blog του ......αν οχι.. εχει ολη μας την υποστηριξη για να στησει ενα δικο του.

    καντε BACK UP!!!!!!!!

    http://2handmadeart.blogspot.com/
    ΦΙΛΙΑ Χ 2
    misirlou - maria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλο μηνα κ καλη Πρωτομαγια Λευκοθεα μου...υπεροχη διαδρομη..υπεροχες εικονες βγαλμενες απο αλλη εποχη...τυχερα τα βαφτηστηρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τι ομορφη διαδρομή Λευκοθέα!!!!Νοερά με ταξίδεψες σε αυτό τον πανέμορφο τόπο!!!!Τα βαφτηστήρια σου ειναι κουκλιά , και τυχερά που εχουν εσένα για νονά!!!!
    Καλή Πρωτομαγιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. χρόνια πολλά με υγεία!!!καλό μήνα και εύχομαι να περνάτε πάντα τόσο καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. λευκοθεα,τρεξε γρηγορα στη νεραιδοχωρα!!!!! κατι σε περιμενει!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλο μηνα! Και του χρονου με υγεια να εισαι καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλο μηνα Λευκοθεα μου,Χριστος Ανεστη!!!Τι τέλειες φωτογραφιες,μαγευτικο μέρος και πολυ μπροστα!!!Να χαιρεστε τα πιτσιρικια και ειδικα το κριστιαν που ειχε την τιμητικη του γερος δυνατοσ και πολυχρονος!οι Εγραφες για την εκδρομουλα πότε αρχίζουν??????καλο βραδυ φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. .....Μarianna...katia...ioanna...Κατερίνα...Ειρήνη...Mαρία...Aνθήλη...maria ...apinkdreamer...alla logia...foufoula89...meanan...deppy11 ...Ρεβεκκα...RIRI ...asimina art - osci ...Δημιουργία...anna...κοριτσακια μου γλυκα...χαιρομαι πολυ που σας ταξιδεψα σε αυτην την πανεμορφη πολη...Καλο μηνα σε ολες και ολους ...εμενα παντως μου μπηκε πολυ καλα ο μηνας...apinkdreamer..ευχαριστω πολυ για το υπεροχο δωρο...βρε καλως την Αννουλα...που χαθηκες εσυ βρε παιδι μου???Οι δηλωσεις συμμετοχων αρχισαν...χιχιχιχι...[handmade+art] x2 ...ευχαριστω για την ειδοποιηση...τελικα τα καταφερα και τα εσωσα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αχ τι ωραία που φαίνεται να πέρασες!!! Να σου ζήσουν τα βαφτιστήρια Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Το μερος φαινεται υπεροχο!!!!!!!!!
    Εγω σπουδασα στην Constanta της Ρουμανιας. Ισως να ηταν κοντα επειδη ειναι βορεια, αλλα δεν το ειχα ακουσει καθολου!

    Ωραιες φωτογραφιες :)

    Καλο απογευματακι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τι όμορφες εικόνες! Να χαίρεστε τα βαφτιστήρια σας! Και του χρόνου!
    Καλό μήνα και Χριστός Ανέστη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλό μήνα!Υπέροχες οι φωτογραφίες!Φαίνεται ότι περάσατε φανταστικά!Κουκλάκια τα βαφτιστήρια!Εύχομαι τα καλύτερα!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλημέρα!
    όμορφες λαμπάδες και οι φωτογραφίες τέλειες!!

    όσο για τις λεπτομέρειες για το βήμα-βήμα
    ψάχνουμε για συντάκτες
    δλδ άμα τύχει και δουν κάποιο ενδιαφέρον tutorial σε ελληνικο site προσκαλούν αυτόν που το έβαλε για να προστεθεί στο βήμα-βήμα , συνήθως αφήνωντας link
    και μετά απλά κάνουν κάποιες αναρτήσεις
    αν ενδιαφέρεσαι πες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Λευκοθέα, χρόνια πολλά και καλό μηνα!
    Με καθυστέριση ειδα την συμμετοχή σου.... στο μπλοκ μου για "το pay it forward" ...! Kαι βέβαια σε θέλουμε στην παρέα μας! Το παιχνίδι μάλλον εχει λήξει....αλλά εγώ θα σου στείλω το δωράκι...ακόμα δεν τα εχω φτιάξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Maria Z...σ ευχαριστω πολυ πολυ πολυ!!!
    NANTIA...αληθως ο Κυριος...ευχαριστω για τις ευχες σου!!!
    melina_p...περασαμε οντως υπεροχα...τα γυκουλια μου ειναι απιστευτα!!
    Chris ...φυσικα αφου μπορω να βοηθησω κανενα προβλημα...μιλαμε με mail για περισσοτερες λεπρομερειες..
    elvira...χρονια πολλα και σε σενα Ελβιρα μου...δηλαδη να κανω αναρτηση η ειναι πια αργα??
    Dee Dee...η πολη αυτη ειναι μια ωρα απο το Πλεβεν,κοντα στα συνορα με ρουμανια(στο Ρούσε δηλαδη)απλα δεν παιρναει ο δρομος για Σόφια απο εκει...η Κωσταντζα πρεπει να ειναι τελεια,ετσι???εχω ακουσει τα καλυτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ!!
    ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Χρόνια Πολλά, αν και καθυστερημένα! Υπέροχες οι φωτογραφίες σου και φαίνεται πως περάσατε όμορφα. Οι λαμπάδες σου πολύ κομψές και φυσικά τα πιτσιρίκια κλέβουν την παράσταση! Και του χρόνου να είστε γεροί και να γιορτάσετε και με τα τρία βαφτιστήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Muy bonitas las fotografias, se nota que lo pasasteis bien.
    Me han gustado mucho las velas.
    Bss.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. lourdi lourdaki σ ευχαριστω πολυ αν και το ειδα στο τελος της εβδομαδας..χιχχιχιι...η ευχη επιασε ουτως η αλλως..φιλια
    simonmad να εισαι καλα,ευχαριστω πολυ για τις ευχες σου
    Maite - vitoma thank you so much!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή